Rozšírené možnosti práce s interaktívnou tabuľou vo vzdelávacom procese technických predmetov - LITECKÁ, Juliána (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Príspevok, ktorý vznikol za podpory grantovej agentúry KEGA je zameranýna analytické spracovanie rozšírených možností práce s interaktívnou tabuľou.Interaktívna ako dotyková projekčná plocha nemusí byť iba obmedzená navyužitie aplikačného softvéru, ktorý je jej súčasťou. Jej prepojenie s hardvérovýma softvérovým vybavením ponúka tak rozšírené možnosti využitia. Článok sazaoberá možnosťami multimediálnych systémov, ktoré predstavujú najvhodnejšieuplatnenie pri výučbe technicky orientovaných predmetov najmä z pohľadudodržania podmienky názornosti, ktorú takého predmety prioritne vyžadujú.V článku sú zmienené rozšírené možnosti prostredníctvom multimediálnychPowerPointových prezentácii, multimediálnych prenosných dokumentovýchformátov – známych pod skratkou PDF a multimediálnych flash animácii.