Aplikácia výskumu využitia interaktívnej tabule pri tvorbe vybraných kompetencií žiakov v predmete technika - ŠOLTÉS, Jaroslav (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2015)
V predkladanom článku autor naznačuje a prezentuje v rámci realizovanéhovýskumu na základných školách, možnosti a spôsoby využitia interaktívnej tabule.Text uvádza rozpracovanú metodiku, spôsob vyhodnotenia a čiastkové výsledkyzistené v edukačnom procese v predmete Technika. Rieši metodické otázkypriebehu výučby, ktoré podporujú učenie žiaka a vytvorenie interaktívnehoprostredia, pri vytváraní vybraných kompetencií žiakov.