Modelowanie i symulacja pracy złożonych systemów technicznych - KĘSY, Marek (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Przedstawiono podstawowe informacje z zakresu modelowania systemówtechnicznych. Zaprezentowano możliwość modelowania złożonego systemutechnicznego za pomocą modelu matematycznego – sieci Petriego, analizującich praktyczną i dydaktyczną użyteczność.