Badanie przekształtnika impulsowego DC/DC obniżającego napięcie - SOBCZYŃSKI, Dariusz; BARTMAN, Jacek (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2015)
Celem opracowania było wykonanie symulacji przekształtnika impulsowegoDC/DC obniżającego napięcie. W artykule wykonano badania symulacyjneukładu otwartego i zamkniętego. Końcowym etapem było przeprowadzenie analizywyników symulacji.