Technologie informatyczne w procesie rehabilitacji logopedycznej na przykładzie terapii afazji - KRĘCICHWOST, Michał; MIODOŃSKA, Zuzanna (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2015)
W artykule przedstawiono analizę środowiska logopedycznego pod kątemwykorzystania komputera w terapii logopedycznej oraz dostępnych narzędziinformatycznych dedykowanych terapii pacjentów z afazją. Ponadto zaprezentowanowyniki badań mających na celu określenie atrybutów, którymi powiniencechować się system informatyczny wspierający terapię logopedyczną.