Marketyzacja usług edukacyjnych - ZABORNIAK, Marlena (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2015)
W artykule przedstawiono wpływ urynkowienia gospodarki na polskąoświatę. Wskazano również przyczyny rywalizacji szkół, ich walkę o tzw. dobrąmarkę oraz wyjaśniono, na czym polega mechanizm konkurencji na rynku polskichusług oświatowych.