Przyszły pedagog we współczesnym społeczeństwie informacyjnym - KIEDROWICZ, Grzegorz (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Artykuł ocenia aktualne trendy i wskaźniki charakteryzujące społeczeństwoinformacyjne. Odniesione to zostało do wyników badań empirycznych uzyskanychdrogą sondażu diagnostycznego przeprowadzonego na studentach pedagogiki.