Prostredie mikrosveta v práci učiteľa 1. stupňa základnej školy - STOFFOVÁ, Veronika; CZAKÓOVÁ, Krisztina (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Práca opisuje zmeny v príprave učiteľov pre základné školy, ako následokinformatizácie školstva a kurikulárnej transformácia štátneho vzdelávaciehoprogramu na Slovensku. Navrhuje jedno možné riešenie na integrovanie novýchdigitálnych technológií do vyučovania rôznych predmetov a na posilneniepredmetových väzieb medzi informatikou a informatickou a informačnou výchovoua ostatnými predmetmi na základnej škole.