Webinar jako nowoczesna forma kształcenia pracowników - WAWER, Monika (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
Webinar jest to nowoczesny rodzaj e-learningu umożliwiający dwustronną komunikację pomiędzy uczestnikami przy wykorzystaniu sieci internetowej. Celem artykułu jest analiza możliwości wykorzystania webinaru w kształceniu kadry oraz wskazanie obszarów jego przewagi nad tradycyjnymi szkoleniami.