Wykorzystanie sztucznych sieci neuronowych do prognozowania wyników meczów piłkarskich - BARTMAN, Jacek; BAJDA, Konrad (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
W pracy zaprezentowano koncepcję wykorzystania Sztucznych Sieci Neuronowych do prognozowania wyników meczów. Przedstawiono architekturę sieci oraz skuteczność realizowanych przez nią prognoz. Uzyskane wyniki zestawiono z wynikami otrzymanymi przy wykorzystaniu innych metod.