Kompetencje komunikacyjne uczniów kończących szkołę podstawową w zakresie pojęć technicznych - LIB, Waldemar (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
W artykule przedstawione są wyniki badań autora nad kompetencjami komunikacyjnymiw zakresie pojęć technicznych. W obecnych czasach są onepodstawową sprawnego komunikowania się człowieka z wykorzystaniem językanaturalnego. Stanowią także główny komponent niezbędny w pozyskiwaniuinformacji z różnych źródeł oraz oceny ich jakości i przydatności w funkcjonowaniujednostki ze szczególnym uwzględnieniem procesu nauczania-uczenia się