Vzdelávanie zamestnancov a tvorba bezpečnostných štandardov pri obsluhe zariadení - TUREKOVÁ, Ivana (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2014)
Oblasť bezpečnosti stroja postihuje celý životný cyklu stroj, od projektovania,návrhu, výroby, inštalácii, nastavovania, prevádzky, údržby až po likvidáciu.V článku je pojednané na konkrétnom prípade spôsob spracovania bezpečnostnéhoštandardu pre drevoobrábací stroj. Cieľom bolo, aby inštrukcie dané obsluhujúcemuzamestnancovi boli prehľadné, jednoznačné, zrozumiteľné a dostatočné