Dostęp do informacji o finansowaniu inwestycji środowiskowych w opinii społeczeństwa - BYTNAR, Patrycja; SOBCZYK, Wiktoria (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
W artykule przedstawiono opinię społeczeństwa na temat dostępu do informacjio finansowaniu inwestycji środowiskowych oraz świadomość społecznąw zakresie ochrony środowiska i podstawowych pojęć z zakresu ekologii i gospodarkiodpadami. W badaniu zwrócono uwagę na znaczenie edukacji ekologicznejw budowaniu świadomości społeczeństwa. W opinii respondentów zarządzanieodpadami powinno być zgodne z zasadą zrównoważonego rozwoju.Wspieranie inwestorów i rozwój nowych technologii leży w gestii władz państwa.