Kompetencje komunikacyjne przyszłych nauczycieli edukacji techniczno-informatycznej - SAŁATA, Elżbieta (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2014)
Praca dotyczy kompetencji komunikacyjnych studentów edukacji techniczno-informatycznej. W procesie kształcenia mamy do czynienia z ciągłym procesemkomunikacji. Wszystko co mówimy, pokazujemy, czy robimy jest formąkomunikatu. Kompetencje komunikowania to wiedza o procesie komunikacji,ale przede wszystkim skuteczne nadawanie i odbieranie komunikatów. Celem opracowania jest zdiagnozowanie kompetencji komunikacyjnych przyszłychnauczycieli edukacji techniczno-informatycznej