Priestorová predstavivosť žiakov základných škôl v Slovenskej republike - TOMKOVÁ, Viera (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2014)
Obsahom príspevku je sumarizácia výstupov riešiteľského kolektívuvyplývajúcich z riešenia grantovej úlohy KEGA č. 035UKF-4/2012 Programrozvoja priestorovej predstavivosti žiakov nižšieho sekundárneho vzdelávania.Počas obdobia riešenia grantovej úlohy riešitelia venovali pozornosť možnostiamrozvoja priestorovej predstavivosti žiakov v technickom vzdelávaní na základnejškole. Empirický výskum bol realizovaný na základe analýzy odbornej literatúryzaoberajúcej sa biológiou dieťaťa, psychológiou a vzdelávaním žiakov nazákladných školách.