Dydaktyczne obrazy dynamiczne w kształtowaniu rozumienia parametrów elementów i układów elektronicznych - KRUPA, Krzysztof (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
W artykule ukazano przykłady dwóch rodzajów aplikacji – dynamiczneschematy ideowe i dynamiczne schematy blokowe stosowane w nauczaniu-uczeniu się elektroniki oraz ilościowe wyniki badań zastosowania tych pomocyw kształtowaniu rozumienia parametrów elementów i układów elektronicznych.