Vzdialený reálny experiment s využitím prvkov priemyselnej automatizácie - KOZIK, Tomas; KUNA, Peter (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2014)
V práci je navrhnutý nový koncept riešenia riadenia vzdialených reálnychexperimentov (VRE). Navrhnutý koncept vychádza z využitia prvkov priemyselnej automatizácie pri konštrukcii VRE. Ich využívanie v aplikáciách konštruovaniaVRE, prináša oproti doteraz použitým systémom, podstatné technickéa ekonomické výhody.Úspešným aplikovaním prvkov priemyselnej automatizácie v konkrétnomVRE „Merania prúdenia tekutín“, ktorý bol zostavený na Katedre technikya informačných technológií PF UKF v Nitre, bola preukázaná vhodnosť použitejkoncepcie pre navrhovanie VRE v edukácii.