Modelovanie prechodovej charakteristiky statickej regulovanej sústavy prvého rádu so systémom rc2000 - PAVLOVKIN, Ján (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
Príspevok sa zaoberá využitím systému rc2000 – μLAB na modelovaniestatickej regulovanej sústavy 1. rádu. Teória automatického riadenia rozvíjametódy, ktoré sú vhodné na určenie riadenia reálnych objektov. Aby tietometódy boli použiteľné na širokú triedu reálnych objektov, abstrahujeme odkonkrétnych fyzikálnych vlastností týchto objektov a zaujímame sa iba o vzťahymedzi veličinami v týchto objektoch. Vytvárame abstraktné modely reálnychobjektov, ktoré nazývame spojité systémy. Všetky veličiny v takýchto systémochsú funkciou spojitého času t. Často možno vlastnosti objektov vyjadriť s dostatočnoupresnosťou lineárnym modelom.