Preverovanie vedomostí žiakov v odbornom predemete na strednej odbornej škole s využitím PC - ĎURIŠ, Milan; STADTRUCKER, Roman (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2013)
V príspevku je venovaná pozornosť problematike preverovania vedomostížiakov pomocou didaktického testu. Je zdôraznená správna konštrukcia didaktickéhotestu a stručne analyzované dostupné softvéry prostredníctvom ktorých sa realizujetestovanie žiakov s využitím PC. Autori praktickou ukážkou prezentujúmožnosti testovania žiakov s využitím PC na vybranom učive v predmeteElektrotechnika, pričom do úloh testu zaradili motivačné prvky a problémovésituácie.