Negatywny wpływ technologii teleinformatycznych na studentów informatyki rzeszowskich uczelni - GARWOL, Katarzyna (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
Artykuł podejmuje problem negatywnego wpływu technologii teleinformatycznychna studentów informatyki rzeszowskich uczelni. Zostały tu poruszonem.in. takie kwestie, jak: uzależnienie od komputera i Internetu, negatywnywpływ komputerowych gier, zjawisko infomanii, wpływ digitalizacji na pogorszeniekondycji fizycznej użytkowników komputerów i inne.