Didaktické možnosti využitia interaktívnej tabule v edukácií žiakov na základnej škole - ŠOLTÉS, Jaroslav (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2013)
V predkladanom článku autor naznačuje a prezentuje možnosti a spôsobyvyužitia interaktívnej tabule na základnej škole. V texte sú rozpracované kladya možné nedostatky pri práci s interaktívnou tabuľou, rôzne spôsoby a základnémetodické otázky, priebehu vyučovacieho procesu. Venuje sa aktívnemu zapojeniužiakov, do možných interaktívnych cvičení a pokusov, ktoré prebúdzajú záujemžiakov a prispievajú k správnemu učeniu. Poukazuje na jednu z foriem a možností,akou informačné technológie prispievajú k zefektívneniu vyučovacieho procesu.