Samoocena uczniów w aspekcie wykorzystania technologii informacyjnej - NOWAK, Janusz (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2013)
W artykule zaprezentowane zostały wyniki badań, które dotyczyły samoocenyuczniów w zakresie korzystania z narzędzi technologii informacyjnej. Uzyskanewyniki badań dowiodły, że badani uczniowie są świadomi dobrodziejstwwspółczesnej techniki i umiejętnie z nich korzystają. Widoczny jest wzrostumiejętności w deklaracjach badanych w zależności od wieku uczniów.