Styly učení žáků a učení za pomocí počítačecs - REŠKOVÁ, Martina (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
V posledních letech se hovoří o změnách, které by měly být uskutečňoványv našich školách. Jednou z velmi populárních tezí moderní pedagogické vědy jeodstup od pamětního učení k rozvíjení schopností žáka aplikovat osvojené učivov každodenní praxi. Za rozhodující můžeme považovat schopnosti a dovednostizískávat informace, umět s těmito informacemi zacházet, umět se učit, a právěproto se tento článek věnuje stylům učení žáků. Pokud budeme umět správnědiagnostikovat styly učení žáků, tak jsme schopni svým žákům vytvořit lepšípodmínky pro jejich učení, ať už za pomocí počítače, nebo jiného prostředku.