Możliwości rozwoju kultury technicznej w procesie turystyki industrialnej - SZEREMETA, Ryszard; MICHALSKI, Andrzej (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
W artykule w dużym skrócie ukazano możliwości wykorzystania turystykiindustrialnej dla potrzeb rozwoju i krzewienia kultury technicznej wśród dziecii młodzieży szkolnej. Ponadto wskazano szereg niezbędnych działań sprzyjającycheksponowaniu edukacyjnych walorów tej turystyki i jej upowszechnieniuw działalności szkoły. Ukazany poziom kultury technicznej społeczeństwauświadamia, jak wiele jest jeszcze do zrobienia w tym obszarze.