Technologia informacyjna – klucz do zrównoważonego rozwoju? - ZIĘBAKOWSKA-CECOT, Katarzyna (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2013)
Współczesnym problemem całego świata jest zapewnienie zrównoważonegorozwoju (ZR), zarówno w aspekcie środowiskowym, jak i społecznym, ekonomicznymi kulturowym. Jednym z narzędzi wspomagających edukację narzecz ZR jest TI. Jednak wiele związanych z nią kwestii stanowi zagrożenie dlaprawidłowego funkcjonowania społeczeństw i przyrody.