Polska e-edukacja i światowy e-learning - MOLGA, Agnieszka; WÓJTOWICZ, Marek (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2012)
Mechanizm edukacji jest podstawowym procesem w życiu człowieka, któryma ogromny wpływ na jego rozwój. Dzięki olbrzymiemu rozwojowi technologiiinformacyjnej powoli tradycyjna nauka w murach szkoły zostaje wypieranaprzez metody nowocześniejsze, do których moŜna z powodzeniemzaliczyć e-nauczanie.