Kształcenie informatyków – kilka refleksji - RACZYŃSKA, Maria (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2012)
Treści nauczania na kierunkach informatycznych ulegają częstym zmianom.Powodem tych zmian jest aktualne zapotrzebowanie rynku pracy. Ważnym elementemkształcenia dzisiejszych informatyków jest zachowanie równowagimiędzy stroną techniczną a psychologiczną i humanistyczną w kształceniu informatycznym.