Modyfikacja programu kształcenia z zakresu technik informacyjnych w szkole średniej - KISIEL, Piotr (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2012)
Umiejętność trójwymiarowego wizualizowania za pomocą komputera stajesię obecnie jedną z ważniejszych umiejętności współczesnego inżyniera i niejest już tylko domeną grafika komputerowego. Ze względu na złożoność procesumodelowania, jak teŜ na atrakcyjność i siłę przekazu referat podnosi kwestięwprowadzenia elementów projektowania przestrzennego i struktur trójwymiarowychdo programu nauczania technologii informacyjnej szkoły średniej i opisujeefekty przeprowadzonej innowacji edukacyjnej.