Praca zespołowa przy opracowywaniu multimedialnego i interaktywnego podręcznika - KROTKÝ, Jan (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2012)
W artykule poruszane są kwestie związane z opracowywaniem podręcznikówmultimedialnych w warunkach pracy zespołowej. Skupia się ona głównie na poprawie efektywności pracy i spójności grupy. Autor proponuje teoretycznerozwiązania zarządzania pracą w grupie w odniesieniu do określonej grupy wydawcówpodręczników. Przypisuje charakterystyczne działania dla poszczególnychczłonków zespołu redakcyjnego. W artykule zwrócono takŜe uwagę i opisanospecyfikę popularnych w ostatnim czasie tzw. virtual zespołów.