Projektowanie eksperymentu weryfikującego przydatność dydaktyczną multimedialnych programów dydaktycznych - RAKYTOVÁ, Ivana; ĎURIŠ, Milan (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2012)
W artykule autorzy poddają analizie problematykę związaną z projektowaniembadań mających na celu eksperymentalną weryfikację przydatności dydaktycznejmultimedialnych programów dydaktycznych w zakresie elektrycznychurządzeń domowych. Terenem badań pedagogicznych mają być szkoły podstawowew autonomicznym regionie Bańskiej Bystrzycy na Słowacji.