Modelowanie symulacyjne w badaniu zawartości poleceń algorytmicznych i programowych w ramach przedmiotu „Informatyka i technologie informatyczne” w placówkach oświatowych prowadzących edukację w zakresie Informatyki i technologii informacyjno-komputerowych - NIKOLAEVA, Irina; DAVLETYAROVA, Elena; MEDVEDEV, Jury (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2012)
W artykule opisane zostały doświadczenia autorów w wykorzystaniu komputerowychprogramów symulacyjnych do rozwijania kultury informacyjnejstudentów z wykorzystaniem badania zawartości poleceń algorytmicznychi programistycznych.