Projekt stanowiska robota przemysłowego IRB 120 - WARCHOŁ, Tomasz; TUCZYŃSKI, Krystian (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2012)
Artykuł poświęcony został jednej z ważnych dziedzin działalności ludzkiej,jaką jest projektowanie. Zawiera on opis jednego ze środowisk projektowych,jakim jest Autodesk Inventor Professional 2012. W szczególności został w nimprzedstawiony sposób realizacji pracy przy wykonaniu stanowiska robota przemysłowegoIRB 120, który istnieje w rzeczywistości. Dostarcza on nam informacjena temat etapów pracy przy projektowaniu, a także o elementach i ichparametrach technicznych wyżej wymienionego stanowiska.