Uniwersytecka strona internetowa jako skuteczna pomoc dydaktyczna dla adaptacji studentów pierwszego roku - PETRUK, Vera; LIESOVYI, Volodymyr (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2012)
Artykuł przedstawia problem moŜliwie szybkiej adaptacji dydaktycznej studentówpierwszego roku. Analiza wyników badań nad wykorzystaniem Internetui dostępnością technologii CMSs ukierunkowuje prace w tym zakresie na utworzenieuniwersyteckiej strony internetowej, która moŜe okazać się ułatwieniem w adaptacji studentów do uczenia się w nowych warunkach w wyŜszych uczelniachtechnicznych