Metodologia multimedialnego wspomagania nauczania języków obcych w szkołach wyŜszych - ISHCHUK, Nataliia (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2012)
Artykuł ten stanowi teoretyczne uzasadnienie dla zastosowania multimedialnegowspomagania nauczania języków obcych. Opracowano w nim zaleceniametodologiczne, które okazały się trwałą podstawą dla skutecznego opanowaniajęzyka obcego. PoniewaŜ na dzisiejszym rynku pracy występuje zapotrzebowaniena specjalistów posiadających odpowiedni poziom umiejętności komunikacyjnych,nauczyciele akademiccy mają polegać na skutecznych metodachzwiększających zdolności poznawcze studentów, które rozwijają niezaleŜnośći elastyczność ucznia w ustawicznym samokształceniu. Wyniki przeprowadzonegoeksperymentu dowodzą, iŜ istnieje pozytywny wpływ proponowanegowsparcia metodologicznego na sukces w uczeniu się języków obcych