Budowanie kultury językowej jako komponentu kultury komunikacji zawodowej - AMELINA, Svitlana (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2012)
W artykule omówiono temat tworzenia się kultury językowej u studentów.Analizowany jest aspekt kultury języka komunikacji zawodowej. Przedstawionesą zadania do rozwijania umiejętności językowych.