Wykorzystanie sytemu Courseware w e-learningu - CHRÁSKA, Miroslav (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
W artykule przedstawiono możliwości systemu Courseware (kurs-ware.upol.cz).Głównym zadaniem prezentowanego rozwiązania jest gromadzenie w jednym miejscuwszystkich materiałów elektronicznych używanych w procesach dydaktycznychna Uniwersytecie Palackého w Ołomuńcu. Rozwiązanie takie może być bardzopomocne zarówno dla studentów, jak i prowadzących zajęcia. Główną zaletą jestintegracja informacji wprowadzanych do systemu STAG i innych systemówinformatycznych funkcjonujących na Uniwersytecie Palackého. Możliwości systemuCourseware przedstawione zostały na przykładzie materiałów do tematu „Programygraficzne i multimedialne”.