Człowiek przyszłości – edukacja informatyczna - KANDZIA, Joanna (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
W artykule przedstawiono zagadnienia dotyczące technologii komputerowych,które oddają nieocenione zasługi w rozpoznawaniu, zgłębianiu i konstruktywnymwypracowaniu rozwiązań problemów w różnych dziedzinach naszegożycia. Zwrócono uwagę na wezwania, jakie stoją przed człowiekiem przyszłości,a co za tym idzie niezaprzeczalną konieczność edukacji informatycznej społeczeństwajuż teraz.