Zarządzanie przez opowiadanie - RYBIŃSKA, Agnieszka Natalia (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
Opowiadanie wpływa na zachowanie odbiorców poprzez ciekawe odwołaniado ich doświadczeń osobistych, ponadto ułatwia uczenie się i zapamiętywanie.Ma to znaczenie w komunikowaniu niepowtarzalności organizacji.