Samokształcenie w kontekście informatyzacji procesu edukacyjnego - OGIENKO, Olena; LYTOVCHENKO, Irina (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
Technologie informacyjne w samokształceniu jako samodzielnym uczeniusię wspomagają rozwój funkcji fizjologicznych człowieka oraz zapewniają prawidłowyrozwój umiejętności, które pozwalają dostosować się do szybkichzmian we wszystkich sferach współczesnego społeczeństwa.