Wykorzystanie programu komputerowego w nauczaniu chemii na poziomie szkoły wyższej - HLOVYN, Nadiyn; ZAKHARIV, Orest; PAVLIV, Oleg (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
Zaproponowany sposób wykorzystania technologii informacyjnych w nauczaniuchemii może być także z powodzeniem zastosowany w odniesieniu doinnych przedmiotów. Oprogramowanie dydaktyczne ułatwia rozwój zainteresowańuczących się chemią oraz innymi przedmiotami ogólnokształcącymi, możebyć także czynnikiem motywującym w wyborze zawodu.