Programy multimedialne w szkole średniej - GERTSIY, Alexander; ISHCHUK, Nataliia (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
Zastosowanie i wykorzystanie multimediów w edukacji wymusza zmianęparadygmatu kształcenia. Wprowadzając nowe technologie do procesów dydaktycznych,musimy pamiętać między innymi o rozwoju umysłowym uczącychsię, wartościach humanistycznych, indywidualnym podejściu do uczących się,ich kompetencji w zakresie umiejętności korzystania z technologii informatycznychi informacyjnych oraz ogólnego nastawienia do korzystania z nowoczesnychtechnologii.