Trzeci rok reformy szkolnictwa i edukacji technicznej na drugim stopniu szkół podstawowych na Słowacji - PAVELKA, Jozef (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
W pracy przedstawiono wyniki badań empirycznych, które koncentrowałysię na określeniu rzeczywistego stanu edukacji technicznej w szkołach podstawowychna Słowacji po wprowadzeniu zmian przez trwającą reformę systemuedukacji.