Rozwijanie twórczej aktywności uczniów - DŁUGOSZ, Agnieszka (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
W ostatnich latach nastąpił rozwój metod i technik stymulowania twórczegomyślenia. Rozwój twórczej aktywności uczniów w duŜej mierze uzaleŜniony jestod twórczych nauczycieli i od metod, jakie stosują, aby pobudzać twórczośćuczniów. W artykule zasygnalizowane zostały tylko niektóre wątki twórczości,aktywności twórczej i jej rozwijania.