Tolerancja jako integralny komponent kompetencji międzykulturowych przyszłych ekonomistów - ZELIKOVSKA, Olena (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
W artykule przedstawiono konieczność podjęcia badań nad tolerancją jakointegralnym komponentem międzykulturowych kompetencji komunikacyjnych,które w dobie globalizacji stały się waŜnym czynnikiem w kształtowaniu osobowościi są w stanie podołać wyzwaniom, jakie stawiają ciągłe zmiany w środowiskugospodarczym i międzynarodowym rynku pracy. Autor podkreśla koniecznośćrozwoju kompetencji międzykulturowych za pomocą komunikacjimiędzykulturowej u studentów na kierunku ekonomia.