Organizacja motywacjo-wartościującego bloku osobowości zawodowej - FILATOVA, Olga (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
W artykule postawiono pytania o strukturę organizacyjną osobowości, motywacjębloku przedmiotów zawodowych. Na podstawie badań empirycznychzidentyfikowano cztery główne grupy czynników w zakresie teorii funkcjonowaniaosobowości. Proces kształcenia osobowości zawodowej i jej transformacjajest trudnym do zorganizowania hierarchicznym metasystemem z wielomapoziomami i współzaleŜnościami między nimi.