Wykorzystanie metody analizy skupień do tworzenia typologii grup studenckich - CHRÁSKA, Miroslav; KLEMENT, Milan (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
W artykule opisano moŜliwości wykorzystania analizy skupień do tworzeniawzorów typologii studentów. Procedurę tę przedstawiono w postaci przykładowychbadań przeprowadzonych na grupach studentów czeskich i polskich