Wiedza i umiejętności studentów kierunku nauczanie przedmiotów technicznych w zakresie ICT - LUKÁČOVÁ, Danka (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
Poprawa jakości kształcenia na uczelniach wyższych możliwa jest tylkowtedy, gdy wiemy, jak treści programów nauczania łączyć z rzeczywistą pracąabsolwentów studiów technicznych. Badania podjęte w programie KEGA dotyczązdolności radzenia sobie z wykorzystaniem ICT w praktyce – zarównow kształceniu nauczycieli, jak również w codziennej pracy szkolnej. W artykuleprzedstawiono wyniki badań przeprowadzonych za pomocą badań kwestionariuszowych.