Poglądy Jana Pawła II na temat ochrony środowiska kultury - NEDOBIICHYK, Liliya; RIDEI, Nataliia; MAKARCHUK, Bohdan; NEMNOGKO, Andriy (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
Tematem niniejszego artykułu jest ekologiczna doktryna Kościoła propagowanaprzez Jana Pawła II, a w szczególności jego poglądy na współczesną kulturęi nowoczesność, jej związek z wykształceniem, moralnością i polityką