Pilne kwestie dla szkolnictwa wyższego w zakresie przekwalifikowania specjalistów w dziedzinie rolnictwa - KULAYETS, Maria; VYTVYTSKA, Ogla (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
W artykule postawiono pytania dotyczące problemów przekwalifikowaniaspecjalistów z rolnictwa oraz przybliżono podstawowe aspekty organizacji dokształcaniaspecjalistów rolnictwa w szkołach wyższych; organizacji systemukształcenia podyplomowego (aktualnie analizowany na Ukrainie); kierunki doskonaleniasystemu kształcenia podyplomowego