Rola edukacji i nauki w promowaniu programów TERM STAN z ochrony środowiska - RIDEI, Nataliia; RYBALKO, Yuliya; SYTSKA, Anna; MARTYNENKO, Yuliya; KLYMENKO, Lyudmila (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
W artykule analizowany jest stan programów ochrony środowiska i określenieroli edukacji i badań naukowych w celu zapewnienia wdrożenia tych programów,dla utrzymania i odtwarzania zasobów naturalnych na Ukrainie